Roerbakschotel met groente en rundvlees
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-05-2002
500 kcal per portie
Ingrediënten 2 personen
200 g sperziebonen1 middelgrote ui
200 g bieflappen
100 g champignons
2 el olie
1 el tomatenpuree
1 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
1 1/2 dl water
1 tl maizena
peper
1 el fijngehakte peterselie
300 g witte rijst (gaar) = ? 120 g ongekookt
Bereidingswijze
Snijd de sperziebonen in kleine stukjes en snipper de ui fijn.
Snijd de bieflappen in smalle reepjes en de champignons in plakjes.
Laat de wadjan of wok goed heet worden en voeg daarna pas olie toe. Fruit de gesnipperde ui in de olie.
Voeg het vlees toe en roerbak het al omscheppend gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de sperziebonen, champignons, tomatenpuree, ketjap en de sambal toe en bak alles enkele minuten mee.
Giet 1 dl water erbij en warm het geheel goed door.
Gebruik de rest van het water om de maizena aan te maken.
Schuif alli ingredienten naar een kant van de wadjan of wok en bindt het overgebleven vocht met de aangemaakte maizena.
Breng het gerecht op smaak met peper en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer hierbij gekookte rijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties