Chocoladetoffee-Bonbons

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-05-2002

Omdat ik dit toevallig gemaakt heb en onze 2 moeders dit zo ontzettend lekker vonden.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 pak marsen (5 stuks), 200 gram witte, melk of pure chocolade(neem dan de Swiss Noir met 72 procent cacao), klont roomboter, 2 dessertlepels golden syrup of bloemenhoning, 4 rijstwafels, ongeveer 10-15 pecannoten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een pan die in een grotere pan past, bakpapier, papieren bakvormpjes.

Voorbereiding

Hak de noten fijn. Breek de marsen en chocolade in stukjes.

Bereidingswijze

Breng in de grootste pan een bodempje water aan de kook. Zet de kleinere pan er bovenop en doe daarin de marsen, chocolade, boter, golden syrup of honing en laat het mengsel staan totdat het gesmolten is.(roer het af en toe door) Verkruimel dan de rijstwafels erboven en roer het goed door elkaar. Maak met 2 lepels bergjes van het mengsel op bakpapier. Srooi de nootjes erover en laat het hard worden. Strooi bij pure bonbons eventueel wat geraspte witte chocolade erover; dit geeft een mooi contrast.

Serveertip

Leg ze in papieren bakvormpjes. Doe ze in een oude (bonbon)doos die je hebt bekleed met cadeaupapier. Nog een tip: Bij Ikea verkopen ze felgekleurde ronde kartonnen doosjes. Je hebt dan 12 doosjes van verschillend formaat voor 1 prijs. De bonbons staan daar echt fantastisch in!
Het is natuurlijk leuk om 2 variaties te maken, bv 1 met pure chocolade en 1 met witte chocolade. Verdeel het dan gewoon over 2 moeders! (of deel de ingredienten door 2)
Ook lijkt het me lekker om bv. rozijnen of gehakte dadels door het mengsel te roeren, of een likeur bv. Grand Marnier en ze te bestrooien met sesamzaad of nougatine ipv. met noten maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Laatste reacties

louisevlot avatar
louisevlot 05-08-2011

Deze bonbons zijn heel erg lekker. Je kunt het mengsel ook in een vorm om ijsblokjes mee te maken doen, dan krijgen ze leuke rechthoekige vormpjes.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten