Paddenstoelensoep met Ierse whiskey
- Iers, Soep
- 20-30 min.
Verrukkelijk....de moeite van het proberen waard.
Bereidingswijze
Maak de paddestoelen en sjalotjes schoon en snijd ze in stukken. Laat de boter in de soeppan smelten en bak hierin, op een laag vuur, de paddestoelen en de sjalotjes. Strooi de bloem over de paddestoelen en gaar deze even mee. Voeg de bouillon en mosterd toe en laat het geheel langzaam aan de kook komen. Kook de soep vervolgens circa 10 minuten zachtjes door. Pureer het met behulp van een staafmixer en roer de room en de whiskey erdoor. Warm de soep nogmaals op. Voeg tenslotte peper en zout naar smaak toe.
Serveertip
Paddestoelenmelanges zijn er in alle soorten en maten. Ik heb een combinatie gebruikt van kastanjechampignons, shii-takes en oesterzwammen. Bedenk wel dat de diverse paddestoelen qua smaak behoorlijk in sterkte kunnen verschillen.
Lekker met knapperig brood.