Paddenstoelensoep met Ierse whiskey

  • Iers, Soep
  • 20-30 min.




Verrukkelijk....de moeite van het proberen waard.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

* 25 g boter

* 500 g paddestoelenmelange

* 2 sjalotjes

* 4 eetl bloem

* 8 dl kippenbouillon

* 2 theel mosterd

* 1 bekertje room (125 ml)

* 4 eetl Ierse whiskey

* peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Maak de paddestoelen en sjalotjes schoon en snijd ze in stukken. Laat de boter in de soeppan smelten en bak hierin, op een laag vuur, de paddestoelen en de sjalotjes. Strooi de bloem over de paddestoelen en gaar deze even mee. Voeg de bouillon en mosterd toe en laat het geheel langzaam aan de kook komen. Kook de soep vervolgens circa 10 minuten zachtjes door. Pureer het met behulp van een staafmixer en roer de room en de whiskey erdoor. Warm de soep nogmaals op. Voeg tenslotte peper en zout naar smaak toe.

Serveertip


Paddestoelenmelanges zijn er in alle soorten en maten. Ik heb een combinatie gebruikt van kastanjechampignons, shii-takes en oesterzwammen. Bedenk wel dat de diverse paddestoelen qua smaak behoorlijk in sterkte kunnen verschillen.

Lekker met knapperig brood.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jurgina avatar
jurgina

Doorsturen

Home Recepten