1. Home
  2. Recepten
  3. Sterke dranken
  4. Whiskey
  5. Paddenstoelensoep met Ierse whiskey

Paddenstoelensoep met Ierse whiskey

  • Iers, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-05-2002

Ingrediënten 4 personen


* 25 g boter
* 500 g paddestoelenmelange
* 2 sjalotjes
* 4 eetl bloem
* 8 dl kippenbouillon
* 2 theel mosterd
* 1 bekertje room (125 ml)
* 4 eetl Ierse whiskey
* peper en zout




Verrukkelijk....de moeite van het proberen waard.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Maak de paddestoelen en sjalotjes schoon en snijd ze in stukken. Laat de boter in de soeppan smelten en bak hierin, op een laag vuur, de paddestoelen en de sjalotjes. Strooi de bloem over de paddestoelen en gaar deze even mee. Voeg de bouillon en mosterd toe en laat het geheel langzaam aan de kook komen. Kook de soep vervolgens circa 10 minuten zachtjes door. Pureer het met behulp van een staafmixer en roer de room en de whiskey erdoor. Warm de soep nogmaals op. Voeg tenslotte peper en zout naar smaak toe.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip


Paddestoelenmelanges zijn er in alle soorten en maten. Ik heb een combinatie gebruikt van kastanjechampignons, shii-takes en oesterzwammen. Bedenk wel dat de diverse paddestoelen qua smaak behoorlijk in sterkte kunnen verschillen.
Lekker met knapperig brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jurgina


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jurgina
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top