hartenbroodjes
- Nederlands,
- 60-120 min.
Leuk bij ontbijt op bed!
Ingrediënten 4 personen
Broodmix voor witbrood of bruinbrood3 dl. handwarm water
25 gr. roomboter
rozijntjes
kaneelpoeder
garnering (chocoladevlokken, gemaalde nootjes, jam)
Benodigdheden
beslagkommixer met deeghaken
keukenplastic
Voorbereiding
De broodmix in de baslagkom samen met het water en de boter. Met de mixer een soepel deeg van maken. Lekker is om door het deeg wat rozijntjes en kaneel te doen! Dit deeg in de kom afdekken met plastic en 30 minuten laten rijzen in kamertemperatuur.
Bereidingswijze
Verdeel het deeg over een aantal porties en maak daar hartjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze nog 30 minuten (weer afgedekt met plastic) narijzen. De oven voorverwarmen op 210 graden. (Hete lucht oven 190 denk ik en gas oven stand 4-5).
Bak de hartjesbroodjes in ong. 25 minuten gaar en goudbruin en wanneer ze afgekoeld zijn kan je ze bestrijken met jam en er de chocoladevlokken of nootjes op strooien.
Serveertip
Op rode servetjes is leuk.