gegrilde ananas met rum en slagroom

  • Nagerecht
  • 20-30 min.


Je eet je vingers erbij op

Deel dit recept

Ingrediënten
1 verse ananas
4 el. donkere rum
4 el. poedersuiker
slagroom
vers fruit om te garneren, b.v. aardbeien, plakjes, kiwi,verzin maar wat.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
barbecue

Voorbereiding

Snijd de ananas in de lengte in 4 tot 8 parten (afhankelijk van de grootte. Leg de ananas in een schaal en schenk de rum erover. Laat dit een kwartier marineren.

Bereidingswijze

Bestuif de parten met poedersuiker en rooster de ananasparten op de barbecue ongeveer 5 minuten per kant. Serveer met slagroom en garneer met het verse fruit.

Je kunt de poedersuiker ook gelijk met de rum over de ananas strooien, dat doe ik zelf.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

barbekjoetje avatar
barbekjoetje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten