1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Griet met savooikool en spek

Griet met savooikool en spek

Door: stienemie

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-05-2002

Ingrediënten 4 personen


400 gr griet,
12 schijfjes chorizo,
1/4 savooikool,
4 eetlepels water,
boter,
4 vellen brickdeeg,
2 eetlepels spekblokjes.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Beleg de gekruide griet met chorizo in een vel brickdeeg en bak ze in boter, eerst langs de kant van het brickdeeg en nadien de andere kant. Snij intussen de savooikool heel fijn en stoof ze aan in boter samen met het spek. Overgiet na 10 minuten met het water en maak een sausje met boter. Serveer de kool met het spek en daarop de griet.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stienemie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top