Gehaktbal met mosterd en druiven

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.



Recept uit :" Die brave gehaktbal".

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

* 500 gram varkensgehakt

* 1/2 theelepel zout

* 1 eetlepel beschuitkruim
* 1 eetlepel melk

* 1 ei

* 4 eetlepels boter

* ongeveer 20 gepelde druiven

* 1 kop water

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Vermeng het gehakt met zout, peper, beschuitkruim, melk en ei en vorm er 4 platte ballen van.

Bak ze in de boter boven een flink vuur snel aan beide zijden goudbruin. Smeer ze aan beide zijden in met mosterd.

Snijd de druiven in tweeen of in vieren en leg ze bij het gehakt in de braadboter. Giet er na enkele minuten het water bij, zet een deksel op de pan en laat de ballen in de saus gaar stoven.

Wees niet bang voor de flinke hoeveelheid mosterd, want mosterd verleist zijn scherpte bij verhitting en alleen smaak- en geurstoffen blijven over.

Serveertip


Geef er gekookte aardappels of puree bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jurgina avatar
jurgina

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten