1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Lemon curd.

Lemon curd.

Door: jose_m

  • Engels,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-05-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor ongeveer 300 cc heb je nodig:

2 grote eieren op kamertemperatuur3 grote eidooiers op kamertemperatuur4 citroenen, het sap en het raspsel van de schil75 gr boter, ijskoud en in blokjes60 gr suiker2 eetlepels water



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in een pan met een dikke bodem., en zet deze op een klein vuurtje. Roer met een houten spatel net zo lang tot het mengsel dikker wordt en je er met een vinger een geultje in kunt trekken. Zeef de curd en doe ze over in een kom. Dek af met huishoudfolie, en prik in de folie een paar gaten om de stoom te laten ontsnappen. Laat de curd afkoelen op kamertemperatuur. Bewaar de curd in een afgesloten glazen pot of plastic bakje. Deze curd blijft ongeveer 5 dagen goed.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top