Stoofpeertjes.

  • Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-05-2002

Een bijgerecht voor 4 tot 6 personen.Maar kan ook,koud,als toetje geserveert worden!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo stoofpeertjes (bijvoorbeeld Gieser Wildeman) * 1 theelepel kaneel * 2 dl rodebessensap * 100 gr suiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan.

Bereidingswijze

Schil de peertjes, laat ze heel en laat de steeltjes zitten. Leg de peren in een pan, overgiet ze met het bessensap, bestrooi ze met de kaneel en de suiker en giet er zoveel water bij dat de peertjes net niet onder water staan. Breng op hoog vuur met het deksel op de pan aan de kook, draai het vuur laag en laat de peertjes een paar uur stoven (de juiste stooftijd is afhankelijk van de soort en de grootte van de peertjes). Controleer of ze gaar zijn en laat de peertjes in het vocht afkoelen. Schep ze uit de pan en kook het stoofvocht desgewenst in tot een kwart van het oorspronkelijke volume en schep het over de peertjes.
Stoofpeertjes zijn lekker bij roodgebraden vlees, wild of gevogelte. Ze worden op kamertemperatuur geserveerd.

Serveertip

Variatietips:
> vervang het bessensap door rode wijn
> vervang de kaneel door 2 kaneelstokjes, een vanillestokje en een zakje vanillesuiker (dan maar 75 gr suiker toevoegen)
> vervang de kaneel geheel of gedeeltelijk door gemberpoeder voor een pittiger smaak
> grote stoofperen worden geschild en gehalveerd of in kwarten gesneden, verwijder dan de klokhuizen
> de peertjes kunnen ook als toetje worden geserveerd, met een bolletje ijs, een toefje slagroom en wat geroosterde geschaafde amandelen wordt het een feestelijk dessert.
Bron: boodschappen nummer 9 - 1997

Laatste reacties

simonne31 avatar
simonne31 16-10-2004

Hallo Ik neem die stoofpeertjs mee liefssimonne

bobo36 avatar
bobo36 30-01-2003

Bedankt ik heb een paar recepten mee genomen en die ga ik uitproberen. Groetjes BOBO

andreav avatar
andreav 03-10-2002

Heb net een zakje stoofperen gekregen, dus ik ga ze dit weekend meteen maken naar jouw recept, Groetjes, Andrea

anita4 avatar
anita4 28-09-2002

ziet er heerlijk uit hoor! ik neem het mee. groetjes van anita

lmh-v avatar
lmh-v 23-07-2002

Ik maak ze altijd met rode wijn, en doe ook nog een stukje citroenschil erbij. Neem ik mee, bedankt! <br> Lida

a143839 avatar
a143839 28-06-2002

hallo san ik heb je stoofpeertjes mee genommen zie er lekker uit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten