Dubbeldekkers met perzikenroom.

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2002

Waarschuwing:Dit is een vrij stevig toetje!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
* 1 blikje croissantdeeg * 1 pot of blik perziken van circa 400 gr * 2 eetlepels rode jam * 1/8 liter slagroom * 2 eetlepels suiker * 4 eetlepels vanillevla * poedersuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven,bakpapier,bakplaat,borden.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220?C. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol het deeg uit. Druk de schuine geperforeerde naden met de vingers tegen elkaar, zodat de perforatie verdwijnt. Snijd de deegreep in 6 gelijke vierkanten. Leg de vierkanten op de met bakpapier beklede bakplaat en laat in 8 tot 10 minuten goudbruin bakken. Laat intussen de perziken uitlekken en snijd ze in blokjes. Vang het sap op. Roer vier eetlepels van het sap door de vanillevla. Klop de slagroom stijf met de suiker en schep er de perzikblokjes door.

Bereidingswijze

Leg op elk van de drie borden een plak deeg en bestrijk die met de jam. Verdeel er de perzikenroom over. Dek af met de resterende deegplakken en druk iets aan. Schep de saus van de vanillevla rond de taartjes. Knip vier repen papier van een centimeter breed en leg ze kruislings op een van de bovenste deegplakken. Bestrooi met poedersuiker en neem de repen weg. Herhaal deze procedure voor de andere taartjes.

Serveertip

Variatietip:
Vervang de perziken door ander fruit, vers of uit blik.
Tip:
Omdat dit een vrij stevig toetje is, mag het hoofdgerecht wat minder zwaar zijn. U kunt ook voor bijvoorbeeld 2 personen een toren van drie deegplakjes maken en deze serveren als zoet hoofdgerecht met soep vooraf.
Bron: Boodschappen nummer 3 - 1999

Laatste reacties

anneke1001 avatar
anneke1001 29-08-2011

Heerlijk,wij hebben gesmuld!

nana_c avatar
nana_c 17-08-2005

Hallo, Ik heb dit recept ook meegenomen,lijkt mij eenvoudig. Bedankt, Jeannine

novemberrain18 avatar
novemberrain18 23-02-2005

HEEEEEEEEEERLIJK, ga ik uit proberen Groetjes Ines

heleen4 avatar
heleen4 16-02-2004

Heeeeeerlijk!! Inderdaad erg machtig, maar super-lekker! Groeten, Heleen

idja avatar
idja 21-11-2003

We hebben het al 2x gemaakt en heb je nog niet eens verteld wat we er van vonden. Nou HEERLIJK dus, vandaar natuurlijk al 2x en zeker niet de laatste. Groetjes Ida

margje_a avatar
margje_a 09-06-2003

lijkt mij zalig om te kunnen presenteren op verjaardagen, dus even meegenomen om te kunnen maken, marga

reina24 avatar
reina24 02-06-2003

lekker lijkt het mij ga het toch even proberen heb hem mar gelijk meegenomen bedankt reina

dolfijn avatar
dolfijn 03-05-2003

Hoi San Lijkt me heeerlijk!!! Ik neem het recept mee. Bedankt! Groetjes Esther

marianne_j avatar
marianne_j 10-04-2003

Hoi San, kwam zomaar bij je terecht en ontdekte dit super toetje (zeg maar TOET!). Ga het zeker een keer uitproberen! Succes verder en groetjes Marianne

vogeltje1 avatar
vogeltje1 21-02-2003

het was me smullem maar de waarschuuwing niet zo nou genomen maar daar ben je snel achter hoor maar het was wel heeeeel lekker en ik heb het vast niet voor de laaste keer gehad

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten