ratatoele

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-05-2002

mengsel van aubergines,cougetes,paprika,champignons en vlees en div kruiden gemaakt op een grill zonder gebruik making van vet

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 grote aubergine, 1 grote courgettes, 250gram verse champignons, 3tot4 paprika's in deversen kleuren, 2 grote uien zeer fijn gesneden, 3 teentjes knoflook in stukjes gesneden, 500gram magere varkenslapjes in stukjes, Cajunkruiden en 250gr tomaten of tomatenpuree. Rijst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat waar je geen boter op heoft te gebruiken of ander vet. Indien je dat niet hebt een grote wok maar dan een klein beetje zonnebloem olie gebruiken. Spatel

Voorbereiding

Alle ingredienten klein snijden het vlees kruiden met de cajunkruiden en ongeveer een half uur in laten trekken.

Bereidingswijze

Bak eerst het vlees gaar draai dat regelmatig om, doe de campignons,uien an koflook erbij en laat dat ongeveer 10 min samen verder garen voeg de klein gesneden Parika teo en laat dit onder goed roeren zacht en gaar worden doe als laatste de gorcettes en aubergines erbij en maak dit al roerend in ongeveer een half gaar Voeg vlak voor het opdienen de kleingesneden tomaat of tomaten puree toe. Kijk of het een goede smaak heeft voeg anders nog wat ketjap toe.

Serveertip

Serveer dit met silvervliesrijst gekookt in water met een boilonblokje. Als je er wat bij wil drinken dan smaakt een biertje of een goede fles rode wijn er erg lekker bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten