Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2002
  • Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

    Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

    Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

  • Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

    Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

    Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout *
VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker *
BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm van 24 cm.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wel de rozijnen in een schaaltje warm water. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kom en strooi de vanillesuiker
en kaneel erover. Laat dit even staan. Meng voor de room de 2 eierdooiers, 2 zakjes vanillesuiker, kristalsuiker en bloem met een klein scheutje melk. Roer dit goed door
elkaar. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer van het vuur af het mengsel van de eierdooiers erdoor. Roer dit goed en breng het weer aan de kook. Zorg dat het niet
gaat klonteren. Laat het afkoelen. Meng het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, zout en ei in een grote beslagkom door elkaar. Voeg de boter toe
en snijd de boter (in de beslagkom) met 2 messen in kleine stukjes, net zolang tot alle boter goed verdeeld is en er kleine brokjes meel ontstaan. Vet een taartvorm in met
boter. Verdeel 2/3 van het deeg over de taartvorm. Verdeel het goed over de bodem en zorg dat er ook een randje ontstaat. Giet de room over het deeg. Strooi de appelvulling
erover. Strooi als laatste het resterende deeg erover. Bak de taart in 1 uur gaar op stand 4-5, 200 graden, tot de taart bruin is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pinzimonio avatar
pinzimonio 31-08-2014

Gisteren gemaakt, vandaag gegeten. Wat een heerlijke appeltaart!

anne53roos avatar
anne53roos 29-08-2014

Heerlijke appeltaart. Al verschillende keren gemaakt. Succesnummer!

YvonnevdB avatar
YvonnevdB 24-05-2014

Erg lekker deze appeltaart

Miya7 avatar
Miya7 05-12-2013

Per ongeluk had ik het deeg teveel gekneed, er waren geen kruimels meer van te maken dus uiteindelijk heb ik er maar een vlechtwerk bovenop gemaakt van reepjes deeg. Ondanks dit was het een heerlijke appeltaart, zeker voor herhaling vatbaar. Ik ga hem een volgende keer met het kruimeldeeg uitproberen.👌

AnjaUit avatar
AnjaUit 06-11-2013

Super lekkere appeltaart! 1 puntje van kritiek: in het recept staat niet dat je de rozijnen moet toevoegen aan de appels. Dat was ik dus vergeten ;)

Hanske52 avatar
Hanske52 31-10-2013

Gisteren gemaakt, heerlijk ga ik zeker meer maken dank je wel .

rikie1 avatar
rikie1 28-10-2013

In een woord HEEEEEEEERLIJK maak hem zeker vaker

swampie1 avatar
swampie1 27-10-2013

Heb deze net gemaakt,is nog warm en is heeeeeerlijk.groetjes Ans

hansnootdorp avatar
hansnootdorp 21-10-2013

Ga deze vooral uitproberen, hij is goddelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten