Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

Door: jpjvdberg

heerlijke appelkruimeltaart
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2002

Ontdek meer:

Ingrediënten 8 personen


DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout *
VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker *
BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk.


Verder heb je nodig


Taartvorm van 24 cm.


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wel de rozijnen in een schaaltje warm water. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kom en strooi de vanillesuiker
en kaneel erover. Laat dit even staan. Meng voor de room de 2 eierdooiers, 2 zakjes vanillesuiker, kristalsuiker en bloem met een klein scheutje melk. Roer dit goed door
elkaar. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer van het vuur af het mengsel van de eierdooiers erdoor. Roer dit goed en breng het weer aan de kook. Zorg dat het niet
gaat klonteren. Laat het afkoelen. Meng het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, zout en ei in een grote beslagkom door elkaar. Voeg de boter toe
en snijd de boter (in de beslagkom) met 2 messen in kleine stukjes, net zolang tot alle boter goed verdeeld is en er kleine brokjes meel ontstaan. Vet een taartvorm in met
boter. Verdeel 2/3 van het deeg over de taartvorm. Verdeel het goed over de bodem en zorg dat er ook een randje ontstaat. Giet de room over het deeg. Strooi de appelvulling
erover. Strooi als laatste het resterende deeg erover. Bak de taart in 1 uur gaar op stand 4-5, 200 graden, tot de taart bruin is.



Deel dit recept

Reacties (44)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top