Hartige plaattaart

  • Hongaars, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 blikje pizzadeeg (koeling, 270 g), 1 blik kippenragout, 2 eieren, 125 g mascarpone, 3 gedroogde tomaten op olie, 3 eetlepels fijngehakte basilicum, 1 blikje groene
asperges, 100 g geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225?C. Rol het pizzadeeg uit tot een rechte lap van 35x25 cm en leg het op de bakplaat. Duw de randen van het deeg omhoog. Klop de
eieren los met de mascarpone. Roer de koude ragout, gedroogde tomaten en basilicum erdoor. Verdeel het mengsel over de deegbodem. Strooi de kaas erover.
Bak de taart ca. 15 minuten in het midden van de oven. Zet de oven dan op 175?C. Bak de taart nog 15 minuten

Serveertip

Serveer de plaattaart voor het opdienen met de asperges.

Laatste reacties

slagtertje avatar
slagtertje 21-03-2005

Heb dit recept zaterdag gebruikt bij de broodmaaltijd voor mijn verjaardag en het werd door iedereen zeer gewaardeerd. Het enige waar ik nog mee zit is de vraag waarom in het recept nergens staat wanneer ik de asperges erop moet doen. Ik heb ze er maar gewoon opgelegd voor ik de kaas erover strooide.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten