Roj?es a modo do Minho

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-05-2002

Stoofschotel van varkensvlees; een varkensvleesgerecht uit het noorden van Portugal.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. mager varkensvlees
4 teentjes knoflook
1 dl. witte wijn

1 eetl. citroensap
2 theel. gemalen komijn
1 laurierblaadje
zout

versgemalen peper
3 eetl. olijfolie
1 citroen
50 gr. zwarte
olijven zonder pit
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Vlees in blokjes snijden van ca 2 1/2 centimeter.
De knoflook pellen
en fijnhakken.
Meng in een grote kom de knoflook met de wijn, citroen
sap, komijn, laurier, zout en peper.
Schep er het vlees goed doorheen
en zet de kom afgedekt ca 8 uur in de koelkast om het vlees te marineren.

Bereidingswijze

Haal het vlees dan uit de marinade.
Verhit de olijfolie in een braad
pan en bak het vlees snel rondom bruin.
Voeg de marinade toe en laat
het vlees op laag vuur ca 50 minuten sudderen tot het zacht is.
Maak
de citroen schoon en snijd hem in 8 partjes.
Verwijder het laurier
blaadje.
Schep het stoofvlees in een (aardewerken)schaal en garneer
met de olijven en partjes citroen.

Serveertip

Heel lekker met in olijfolie gebakken aardappeltjes en een salade.
Eet smakelijk
Bron: De streekkeukens van Europa; Portugal.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten