Roj?es a modo do Minho
- Portugees, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 03-05-2002
Stoofschotel van varkensvlees; een varkensvleesgerecht uit het noorden van Portugal.
Ingrediënten 4 personen
1 kg. mager varkensvlees4 teentjes knoflook
1 dl. witte wijn
1 eetl. citroensap
2 theel. gemalen komijn
1 laurierblaadje
zout
versgemalen peper
3 eetl. olijfolie
1 citroen
50 gr. zwarte
olijven zonder pit
Voorbereiding
Vlees in blokjes snijden van ca 2 1/2 centimeter.
De knoflook pellen
en fijnhakken.
Meng in een grote kom de knoflook met de wijn, citroen
sap, komijn, laurier, zout en peper.
Schep er het vlees goed doorheen
en zet de kom afgedekt ca 8 uur in de koelkast om het vlees te marineren.
Bereidingswijze
Haal het vlees dan uit de marinade.
Verhit de olijfolie in een braad
pan en bak het vlees snel rondom bruin.
Voeg de marinade toe en laat
het vlees op laag vuur ca 50 minuten sudderen tot het zacht is.
Maak
de citroen schoon en snijd hem in 8 partjes.
Verwijder het laurier
blaadje.
Schep het stoofvlees in een (aardewerken)schaal en garneer
met de olijven en partjes citroen.
Serveertip
Heel lekker met in olijfolie gebakken aardappeltjes en een salade.
Eet smakelijk
Bron: De streekkeukens van Europa; Portugal.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties