1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. asperges met omelet

asperges met omelet

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2002

Ingrediënten 4 personen


350 gram verse asperges, geschild
zout
50 gram boter
6 eieren, losgeroerd
witte peper uit de molen

voor de saus;
2,5 dl. slagroom
1 eetl. fijngesneden kervel
4 flinke toeven veldsla



Montignac fase 1 en 2

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de onderzijde van elke asperge een stukje van ca. 3 cm.
leg de asperges in ruim koud water ( een kwartier is voldoende).
snijd daarna de asperges in schuine schijfjes die niet veel dikker dan 1/2 cm. mogen zijn.
zet de schijfjes op met 2 liter kokend water waarin 1 theelepel zout is opgelost.
laat de schijfjes 5 minuten koken.
laat de schijfjes nog 12 minuten in de gesloten pan liggen.
stort ze daarna op een zeef en laat ze uitlekken, afkoelen en zoveel mogelijk opdrogen.
houd 6 eetl. van het kookvocht van de asperges apart.

roer in een kom de eieren en 2 eetl. kookvocht van de asperges los.
vvoeg wat zout en peper toe.
verhit een grote koekenpan en laat de boter erin smelten.
wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken.
schenk de eiermassa in de pan.
temper onmiddellijk daarna de warmtebron.
verdel de aspergeschijfjes zo gelijkmatig mogelijk over de eiermassa.
laat de omelet zachtjes stollen.

bereid intussen de saus door eerst slagroom en 4 eetl. van het kookvocht van de asperges aan de kook te brengen.
laat alles zolang zachtjes koken tot door het indampen een licht gebonden saus is verkregen.
voeg zout en peper toe en roer de kervel erdoor.

Serveertip

Laat de omelet, die slechts aan een zijde wordt gebakken, op een voorverwarmde schaal glijden.
snijd de omelet in 8 of 12 smalle punten.
leg ze dubbelgevouwen op voorverwarmde borden.
schep er enkele eetlepels hete saus over.
schik er de toeven veldsla als garnering bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smurfze
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top