Sopa de favas com hortel?

  • Portugees, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2002


Tuinbonensoep met munt, lente-maaltijdsoep uit Portugal.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote ui
1 teen knoflook
2 middelgrote bloemige aardappels (ca
200 gr)
1 snee stevig witbrood
4 eetl. olijfolie
450 gr tuinbonen
(diepvries)
2 kippenbouillontabletten
zout
peper, versgemalen

4 takjes munt
4 takjes peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel en snipper ui en knoflook.
Schil en was de aardappels en snijd ze
in blokjes.
Snijd de korsten van het brood en maak er dobbelsteentjes
van.
Verhit in een ruime (soep)pan 3 eetlepels olijfolie en fruit er
de ui en knoflook zachtjes in.
Voeg de aardappels toe en bak die al
omscheppend 3 a 4 minuten mee.
Tuinbouillon, bouillontabletten en
1 1/4 liter water toevoegen en aan de kook brengen.
Laat de soep op
laag vuur ca 25 minuten sudderen, tot de aardappels zacht zijn.

Bereidingswijze

Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie en bak de blokjes
brood aan alle kanten goudbruin en knapperig.
Zeef de soep boven een
grote kom en pureer de groenten met behulp van een keukenmachine of
staafmixer.
Doe de groentepuree met de bouillon terug in de pan en
laat het geheel, onder voortdurend roeren, weer warm worden.
Breng
het op smaak met versgemalen peper en zout.
Hak de muntblaadjes en
de peterselie fijn.

Serveertip

Verdeel de soep over 4 kommen en strooi er de kruiden en broodblokjes
over.
Lekker met stevig, knapperig brood.
Eet smakelijk
Bron: De streekkeukens van Europa; Portugal.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten