wentelteefjes met krentenbrood

  • Kinderkeuken, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2002

heerlijk lunch of nagerecht en niet moelijk om te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 klein krenten- of rozijnenbrood
2 eieren
1 flesje koffieroom
suiker
1 zakje vanillesuiker
kaneel
1 citroen
3 kiwi?s
1 rijpe mango
boter (of margarine)
poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd 6 dikke sneetjes van het krentenbrood, snijd de korstjes eraf en halveer de sneetjes diagonaal. Leg ze in een schaal. Klop een beslag van de eieren, 2 dl room, 2 el suiker, de vanillesuiker en 1 tl kaneel. Rasp er wat citroenschil bij. Schenk het beslag over de sneetjes, laat ze 30 min. weken en leg ze af en toe om. Schil de kiwi?s, pureer ze en wrijf de puree door een nylon zeef, zodat een mooie, gladde saus ontstaat. Meng er 1 el citroensap en 5 el poedersuiker door. Schil de mango en halveer de vrucht langs de pit. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Bak de sneetjes in wat boter aan beide kanten lichtbruin. Verdeel de kiwisaus over 4 bordjes, leg de wentelteefjes erbij en schep tot slot de mangostukjes erbij.

Serveertip

ook lekker met ijs

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten