Gamba's in olijfolie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Als voor- of hoofdgerecht of tapas: gamba's in olijfolie met knoflook, rode peper en peterselie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg gamba's, ongepeld
olijfolie
2 rode pepers
peterselie (vers)
4 tenen knoflook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

Pel de gamba's en maak ze schoon maar laat het staartje eraan zitten.
Snijd de rode peper, peterselie en knoflook fijn.

Bereidingswijze

Doe de gamba's, knoflook, peterselie en rode peper in de ovenschaal en schenk hier de olijfolie overheen zodat de gamba's ongeveer half onderstaan.
Laat de gamba's warm worden in een voorverwarmde oven (ongeveer 15 minuten)

Serveertip

Lekker met Italiaans brood, doop het brood in het oliemengsel en geniet!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

daan1111 avatar
daan1111

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten