1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Pate met sinaasappel-cranberrycompote

Pate met sinaasappel-cranberrycompote

  • , Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 03-05-2002

Ingrediënten


3 sinaasappels
75 g suiker
? dl sherry (Stefano)
? zak cranberry's (a 340 g)
4 blaadjes lollo rosso
4 plakjes pate van ca. 1 cm dik



Voorgerecht voor 4 personen; Bereidingstijd: ca. 20 minuten ( koelen)

p.p.: 1650kJ/395 kcal, 9 g eiwit, 27 g vet, 29 g koolhydraten; van "moesje2"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Schil de
sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Pers de andere
sinaasappels uit en breng het sap met de geraspte schil, suiker en sherry
aan de kook, laat het geheel ca. 3 minuten inkoken tot een siroop ontstaat.
Voeg decranberry's toe en kook de besjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar.
Roer het geheel tot een moes en schep dan de partjes sinaasappel erdoor.
Laat de compote afkoelen en minstens een uur staan. Breng de compote op
smaak met suiker. Leg de blaadjes sla op vier borden en daarop de plakjes
pate. Schep een flinke lepel compote op en naast de pate. Lekker met vers
geroosterd brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top