heldere bouilon met spekknodels.

  • Oostenrijks, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2002

Heerlijke heldere luchtige soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

2 broodjes van de vorige dag (wit.1 kleine ui.
1/2 bosje peterselie.
100 gr. doorregen spek zonder zwoerd.
1 ei.
ca. 6 eetlepels melk.
1 eetlepel bloem. ca. 1 eetlepel zachte boter.
1 theelepel gedroogde, fijngewreven marjolein.
zout.
1 liter runderbouilon.
Water.
1 bosje bieslook.
Is de peterselie en de bieslook er niet, dan kan men ook gedroogde nemen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote schaal.
Grote pan.
Lepel.

Voorbereiding

Snijd de broodjes in blokjes ca. 1 cm. en doe ze in een schaal. Pel de ui en hak hem fijn, peterselie wassen, droogschudden en ook fijnhakken. Spek snijden in blokjes (zeer klein of kleine reepjes) en met de uit in de boter glazig laten worden, dan deze ingredienten bij de broodblokjes.Het ei en de melk los roeren en over de broodblokjes en ingredienten verdelen. Voeg de bloem, boter, peterselie, marjolein en zout toe. Dan van de ingredienten een bal vormen en 30 minuten laten rusten.

Bereidingswijze

In een grote pan royaal het water aan de kook brengen. Vorm met vochtige handen van de grote bal 4 tot 6 knodels(=ballen). Voeg als de massa te stevig wordt of te slap melk en bloem toe.
Doe de ballen in het kokende water en laat ze zonder deksel op een laag vuurtje in ca. 12 min. gaar worden.
Verhit de bouilon. Doe de spekknodels in de bouilon. Was de bieslook, schud de sprietjes droog, snijd ze klein en strooi ze over de soep.

Serveertip

Met heerlijk donker brood, kaisersbroodjes of ander heerlijk brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten