Voor 8? dl
* 1 el olie
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* ? kleine ui, fijngehakt
* 125 g varkensgehakt
* 125 gr middelgrote garnalen, gepeld, van de
darm ontdaan en in stukjes van 1? cm
gesneden
* 1 tl versgemalen peper
* 2 tl zout
* 4 tl tomatenpuree
* 1 el pindakaas
* 2 tl gedroogde chilivlokken
* 2 el suiker
* 1 el vietnamese bonensaus, of Chinese
ongezoete bonensaus, verdund met water
* 3/4 liter water of kippenbouillon
* 2 gepofte rijstkoeken in kleine stukjes
gebroken of 2 tl maizena opgelost in 2 tl
water
Vietnamese garnalen-pindasaus.
Deze grove dipsaus is licht en smaakvol. Hij wordt in gulle porties geserveerd in kommen met een lepel erbij, hij is zo lekker dat je alle overblijvende soep zult oplepelen.
Doe de olie, knoflook en ui in een middelgrote steelpan en fruit ze al roerend 1 minuut. Voeg het gehakt, de garnalen, de peper en het zout toe en fruit al roerend nog 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en fruit nog 1 minuut totdat de massa glanzend is.
Roer de pindakaas en vervolgens de chilivlokken, de suiker, de bonensaus en het water of de bouillon door de saus. Breng het geheel aan de kook en laat de saus 2 minuten koken.
Roer de rijstkoekkruimels door de saus, draai het vuur lager en laat de saus ongever 5 minuten koken totdat hij dik en romig is.
Roer hem regelmatig om.
Serveer het heet of lauwwarm.