1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Marokkaanse kippastei (oftewel Bastila)

Marokkaanse kippastei (oftewel Bastila)

Door: tamazight55555

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2002

Ingrediënten


-Twee kippen of ongeveer een kilo kipfilee
-Kruiden voor de kip en een ui en tomaat en ook een teentje knoflook en een beetje olie en zout en als laatste een beetje peterselie.
-Acht tot twaalf eieren (naar eigen smaak meer of minder kan ook)
-Acht tot tien uien (of meer of minder)
-Een pak filodeeg van de turkse of marokkaanse winkel (El warka)
-Ongeveer een kilo amandelen
-Een beetje kaneel
-Een beetje poedersuiker of gemalen suiker
-Een beetje peterselie
-Eventueel ook een pak bladerdeeg van de supermarkt (zo'n pak met tien plakjes)


Verder heb je nodig


-Oven
-Gasfornuis
-Een pan
-Twee koekenpannen
-Een steelpan of eierenkoker of klein pannetje...
-Messen
-Enz.


Lekker gevulde kippastei. Afkomstig uit Spanje (werd gemaakt met duiven)en toen overgewaaid naar Marokko waar wat minder duiven waren en dus werd het hoofd ingredient veranderd in kip. Er zijn veel verschillende manieren om het te maken en dit is er een van:

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-De bladerdeeg moet beter een dag van te voren uit de diepvries gehaald worden!
-Je maakt het kippenvlees schoon en dan doe je een beetje olie in de pan met een beetje zout. Dat laat je effe bakken. Dan doe je er knoflook bij en even laten de fijngehakte ui en tomaat. Dat laat je effe doorbakken en dan doe je er de kipkruiden of zelfgemixte marokkaanse kruiden bij en een half glas of heel glas water erbij, het hangt ervan af hoeveel kip er is. Zo ontstaat namelijk een mooie jus die je ook eventueel kunt gebruiken als het niet te dun en teveel is.
Als de kip gaar is laten afkoelen en dan in stukjes snijden (of als je hele stukken kip hebt van het bot af halen en in stukjes snijden.
-De amandelen die kook je in een pannetje met water. Dan haal je de schilletjes ervan af en bak je het in een koekenpan. Laten afkoelen en dan kun je het malen, niet al te fijn en ook niet als te grof!!!
-De eieren kook je tot ze hard zijn en dan hak je ze in kleine stukjes.
-De uien schil je en hak je dan in ringen of beter nog in repen. Dan bak je ze in een koekenpan met een beetje olie.
-De peterselie moet je wassen en fijnhakken.

Bereidingswijze

-Als je de voorbereiding hebt gedaan, alles gebakken in een koekenpan of pannetje en gemalen of gehakt dan leg je dat neer op een tafel of in de keuken op het aanrecht.
-Je hebt dan de bladerdeeg, de kaneel en suiker, de amandelen, de uien, de eieren en de kip om je heen.
-Je doet eerst twee dunne velletjes filodeeg in de ovenschaal.
-Daarna een beetje kaneel en suiker erop.
-Dan doe je amandelen erop en daarna de uien, de kip en dan de eieren.
-Je eindigd met een of twee velletjes filodeeg.

Serveertip

-Je kunt of alles in een keer in de schaal doen dan je een laag ebt met alles erin.
-Of je doet eerst twee dunne velletjes filodeeg in de ovenschaal.Daarna een beetje kaneel en suiker erop. Dan doe je amandelen erop en daarna de uien, de kip en dan de eieren. En daarna weer beginnen met een volgende laag. Dus weer twee velletjes bladerdeeg en dan weer alles erop tot alles op is.
-Je kan dan de bladerdeeg van de supermarkt erop doen (deze is wat dikker en zijn kleine vierkantjes maar wel lekker luchtig)
-Je kunt als laatst eindigen met een heel klein beetje kaneel en suiker erboven op te doen en dat maakt het helemaal af.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tamazight55555
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top