Voor ? liter
* 1 el slaolie
* 1 kleine ui, fijngehakt
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* 2 tl tomatenpuree
* 2 tl hoisinsaus, of vietnamese of chinese
ongezoete bonensaus(toko)
* 1 tl sate-chili olie (tuang go, zie recept
op pagina)
Deze autenthieke vietnamese pindasaus is een interessante combinatie van gebakken ui en knoflook gestoofd met tomatenpuree, pindakaas en lomboks.
Verwarm de olie in en middelgrote steelpan op hoog vuur totdat hij heet is. Draai het vuur lager en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit onder omroeren 3 minuten. Verhoog het vuur tot half en voeg de resterende ingredienten toe. Laat de saus onder roeren 3 minuten zachtjes koken.
Serveer de saus warm of op kamertemperatuur.
In een afgesloten pot blijft de saus in de koelkast 1 week goed.
stadhoud 13-08-2002
lekker