1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Nuoc cham dau phung

Nuoc cham dau phung

  • Internationaal, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-05-2002

Ingrediënten


Voor ? liter
* 1 el slaolie
* 1 kleine ui, fijngehakt
* 2 tenen knoflook, fijngesneden
* 2 tl tomatenpuree
* 2 tl hoisinsaus, of vietnamese of chinese
ongezoete bonensaus(toko)
* 1 tl sate-chili olie (tuang go, zie recept
op pagina)



Deze autenthieke vietnamese pindasaus is een interessante combinatie van gebakken ui en knoflook gestoofd met tomatenpuree, pindakaas en lomboks.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie in en middelgrote steelpan op hoog vuur totdat hij heet is. Draai het vuur lager en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit onder omroeren 3 minuten. Verhoog het vuur tot half en voeg de resterende ingredienten toe. Laat de saus onder roeren 3 minuten zachtjes koken.

Serveertip

Serveer de saus warm of op kamertemperatuur.
In een afgesloten pot blijft de saus in de koelkast 1 week goed.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top