Spaanse Tortilla

  • Spaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-05-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
6 of 7 grote aardappelen
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 theelepel zout
wat bieslook
6 eieren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen.
Snij ze in kleine blokjes.
Breng ze aan de kook maar zodra het kookt het vuur uitzetten en de aardappels afgieten.
Bak ze daarna samen met de uien en de 2 tenen knoflook (uitgeknepen) even aan tot de uien bijna donker worden.
Meng eieren, bieslook en zout in een grote kom tot het een egale massa is en schep hier de aardappelen, uien en knoflook goed doorheen totdat het goed gemengd is.
Doe dit mengsel in een grote koekenpan en druk het netjes aan zodat het een egale vorm heeft.
Bak dit enige tijd (totdat de ei aan de bovenkant droog is) op middelmatig vuur.
Leg een bord op de koekenpan en draai de tortilla om. Daarna moet ie weer terug in de koekenpan om de andere kant bruin te bakken.

Serveertip

Je kunt een tortilla zowel warm als koud serveren, je kunt ook met allerlei groenten en kruiden diverse variaties maken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten