1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. asperges au gratin

asperges au gratin

Door: kielen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-05-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg asperges,
30 gram boter
30 gram bloem
2 dl aspergenat
1 dl slagroom
1 eierdooier
50 gram geraspte oude kaas
peper en zout


Verder heb je nodig


Vergiet,
ovenvaste schaal,
oven 200 gr of stand 4.


Asperges uit de oven

Ontdek meer:

Voorbereiding




Asperges schillen


Bereidingswijze

Kook de asperges 15-2- minuten. Laat ze uitlekken. Beboter de schaal en rangschik de asperges daarin. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en doe er,onder voortdurend roeren het aspergenat bij tot een gladde saus is ontstaan.
verwarm de oven voor.
Klop de eierdooier met de slagroom en roer dit door de saus met de helft van de kaas. Maak de saus smakelijk met peper en zout.
Giet de saus over de asperges, strooi daar de overgebleven kaas over, zet de schaal op het rooster even boven het midden van de oven en laat de saus goudgeel gratineren.

SMAKELIJK ETEN

Serveertip

Wijn; Riesling
Eventueel sneetje toast met boter.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kielen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top