1 kg asperges,
30 gram boter
30 gram bloem
2 dl aspergenat
1 dl slagroom
1 eierdooier
50 gram geraspte oude kaas
peper en zout
Vergiet,
ovenvaste schaal,
oven 200 gr of stand 4.
Asperges uit de oven
Asperges schillen
Kook de asperges 15-2- minuten. Laat ze uitlekken. Beboter de schaal en rangschik de asperges daarin. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem toe en doe er,onder voortdurend roeren het aspergenat bij tot een gladde saus is ontstaan.
verwarm de oven voor.
Klop de eierdooier met de slagroom en roer dit door de saus met de helft van de kaas. Maak de saus smakelijk met peper en zout.
Giet de saus over de asperges, strooi daar de overgebleven kaas over, zet de schaal op het rooster even boven het midden van de oven en laat de saus goudgeel gratineren.
SMAKELIJK ETEN
Wijn; Riesling
Eventueel sneetje toast met boter.
sannejeroen 29-04-2003
lekker hoor! erg goed en machtig recept!