Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella met lentegroenten

Paella met lentegroenten

Door: joke_smum

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-05-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ui, 1 rode peper, 1 vleestomaat, 2 teentjes knoflook, 30 gram blanke amandelen, 15 gram verse peterselie, 5 eetlepels (olijf)olie, 1 1/2 kruidenbouillontablet, 300 gram risottorijst, 1 dl. droge witte wijn, 200 gram groene asperges, 1 envelopje saffraandraadjes, 1 zakje peultjes en worteltjes (200 gram), 100 gram sugar snaps, 100 gram doperwten (diepvries), 4 eieren, zout, peper,


Verder heb je nodig


Wok of braadpan, keukenmachine


Vegetarisch hoofdgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen, Peper wassen, halveren en de zaadjes verwijderen. Peper in stukjes snijden. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, ontvellen en pitjes verwijderen. Tomaat in kleine stukjes snidjen. Knoflook pellen. In Keukenmachine amandelen, de helft van de peterselie, 1 eetlepel olie en knoflook pureren tot grof mengsel. Bouillontabletten oplossen in 3/4 liter kokend water.

Bereidingswijze

In grote Braadpan of wok 2 eetlepels olie verhitten. Ui en peper ca. 2 minuten zachtjes bakken. Tomaat toevoegen en 3 minuten op halfhoog vuur meebakken. 2 eetlepels olie en de rijst toevoegen en omscheppen tot de korrels glanzen. Amandelmengsel erdoor roeren. Wijn door bouillon roeren. Hiervan ca. 2 dl bij de rijst schenken en al roerend verwarmen tot al het vocht is opgenomen. Asperges wassen en 1 1/2 cm van de onderkant snijden. Asperges in schuine stukjes van ca. 2 cm snijden. Saffraan en de groente door de rijst scheppen en opnieuw 2 dl bouillon toevoegen. Pas weer nieuw vocht toevoegen wanneer alle bouillon is opgenomen. Zo doorgaan tot alle bouillon gebruikt is en rijst en groenten gaar zijn. Af en toe omscheppen. Intussen de eieren in 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen. De rest van de peterselie fijnknippen. Paella van vuur af op smaak brengen met zout en peper. Afdekken en nog ca. 5 minuten laten staan. Eieren in vieren snijden. Paella garneren met partjes ei en peterselie.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke_smum
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top