heksenpotje

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-05-2002

Met restjes of speciaal gekocht vlees een hele, complete voedzame maaltijd, die met alles te combineren valt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor 4 personen: 600 gram mager rundvlees (draadjesvlees), pakje paprika-roomsaus, bekertje creme fraiche, groene, gele en rode paprika (klein), ui, peper, zout, paprika- en knoflookpoeder, peterselie en basilicum, tomaat, komkommer naar behoefte, water en boter,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Voorbereiding

De voorbereidingstijd bestaat uit het garen van het vlees. Het gerecht maak ik met alle soorten (gaar)vlees. In de bereidingstijd is dit niet meegenomen. Het lekkerste echte "heksenpotje" maak ik met runderlappen, die ik net zo lang op laat staan tot ze van gaarheid uit elkaar vallen.
Klaar moet staan: fijngesnipperde ui, in stukjes gesneden paprika?s, kruiden.

Bereidingswijze

Ui fijn snipperen en met kleintje boter of olie aanfruiten. Afblussen met de helft van het water zoals dat op de gebruiksaanwijzing voor het pakje paprika-roomsaus staat. Stukjes paprika toevoegen met 1 flinke theelepel paprikapoeder en 1 theellepel knoflookpoeder. Beetje bij beetje het resterende vocht toevoegen en het gaar vlees. 10 minuten al roerende goed warm laten worden. Op het laatst de creme fraiche (of even aangeklopte slagroom) toevoegen. Opdienen in een ruime schaal, opmaken met wat "groen" (peterselie of iets dergelijks).

Serveertip

Dat is het voordeel: kan met rijst (ook nasi of bami), alle pasta?s, alle aardappelvormen (gekookt, gebakken, puree, rostirondjes, kroketjes). Daarbij serveer ik een tomatenschotel, waarbij de tomaat in dunne schijfjes dakpansgewijs op een bord gelegd wordt, bestrooien met fijngesneden basilicum en een beetje knoflook, weer een laagje schijfjes tomaat etc. Ook hier weer een takje peterselie.
Alles in hoeveelheden die passen bij de personen die het mogen eten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten