Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. brood

brood

Door: jeirdolleke

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2002

Ingrediënten 6 personen


VOOR BRUIN BROOD.1 kg ongebuild tarwemeel.50 g gist.1 koffielepel zout.ongeveer 1/2 liter melk (of water of half om half).1 lepel suiker.


Verder heb je nodig


Een bakvorm.Een handdoek.Eventueel een keukenweegschaal.Een maatbeker.Een vork.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom, maak in 't midden een kuiltje en giet daarin de gist die in lauw water en suiker gebroken is.Strooi het zout op de buitenranden, om het niet onmiddelijk met de gist in aanraking te laten komen. Vermeng alles en giet er met beetjes de vloeistof bij tot men een veerkrachtig deeg verkrijgt.Bewerk het deeg en bestrooi het af en toe met bloem tot het niet meer aan de handen kleeft.Laat het op een tochtvrije plaats rijzen.Overdek het daarbij met een doek.Als de massa ongeveer verdubbeld is, het deeg in stukken verdelen en elk stuk een tweede keer kneden.Leg de stukken deeg in de platen, bedek ze en laat ze opnieuw rijzen tot de massa ongeveer verdubbeld is.Bestrijk de broden van boven met water en laat bakken.Bakken op 225?C. Ongeveer 1 uur voor een brood van 1kg.Neem het brood na het bakken uit de vorm of van het bakblik en laat het afjoelen; leg het ook even op de zijkant of met de onderkant naar boven of leg het op de rooster.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeirdolleke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top