Ham-kaas quiche

  • Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 02-05-2002
  • Ham-kaas quiche

    Ham-kaas quiche

    Ham-kaas quiche

  • Ham-kaas quiche

    Ham-kaas quiche

    Ham-kaas quiche

Een quiche, een hartige taart, kan worden gegeven als smakelijk
tussendoortje bij een glas wijn maar ook als hoofdgerecht. Quiches kunnen
zowel warm als koud worden opgediend. Gebruik voor het bakken een speciale
quiche-vorm, een taartvorm of een springvorm met een doorsnede van 22 tot 26
cm.
van "moesje2"

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr bladerdeeg (diepvries)
150 gr ham (gekookt)
200 gr kaas (belegen goudse)
150 gr broccoliroosjes
3 stuk eieren
125 cl slagroom
1 teen knoflook (geperst)
naar smaak zout en peper
1 snuif nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrijk de vorm met een kwastje met zachte boter of wat (zonnebloem)olie.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkplank of aanrecht tot
een ronde lap. Bekleed de vorm ermee en plaats die een kwartier in de
koelkast. Schep de gesnipperde ham, geraspte kaas en broccoliroosjes door
elkaar en doe dan alles in de vorm en strijk het gelijkmatig over de bodem.
Roer de eieren samen met de room los. Voeg de smaakstoffen toe en schenk het
mengsel over de vulling. Bak de quiche in 40 minuten in een voorverwarmde
oven (200 graden C) gaar en goudbruin. Schakel de ovenwarmte uit en laat de
quiche nog 5 minuten in de warme oven staan.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

perrycockheijt avatar
perrycockheijt 24-12-2012

heerlijk!!ik heb `m gemaakt met kleine stukjes ontbijtspek.zeker vaker maken!

DianaKeulen avatar
DianaKeulen 15-05-2012

Afgelopen week gemaakt. (Met inderdaad maar 125 ml room). Wat simpel en toch zo lekker! Deze ga ik zeker vaker maken.

gpsa avatar
gpsa 12-11-2011

lekkerrrrrr!

gcleiren avatar
gcleiren 12-08-2011

Ik heb hem gemaakt voor mijn collega``s ,maar met 125 ml slagroom. Ze vonden hem allemaal lekker. Hij is ook makkelijk om te maken

orphan avatar
orphan 23-04-2010

125cl = 12.5 dl = 1.25l slagroom is wel wat veel, lijkt mij...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten