Aardappel pirozhki (balletjes) met vleesvulling
- Russisch, Bijgerecht
- 30-60 min.
Aardappelballetjes met een malse vleesvulling, vroeger was dit een lekkernij om van te dromen voor buitenlandse gasten! Zelfs al in het 17de-eeuwse Rusland.
Ingrediënten
een paar flinke aardappels2 eieren
zout
bloem
200 gr. gehakt
1 middelgrote ui
gemalen peper
broodkruimels om te paneren
zonnebloem olie om te bakken
zure
room
Benodigdheden
Voorbereiding
Schil de aardappels en rasp ze fijn.
Knijp
het vocht eruit en voeg een ei, zout en wat bloem toe.
Kneed het tot
een deeg.
Maak er grote erwten van en stop er wat vulling in.
Maak de vulling door het gehakt aan te maken met zeer fijn gesnipperde
ui, peper en wat zure room.
Haal de erwten door bloem, dan door het
losgeslagen ei en de broodkruimels.
Laat ze even rusten.
Bereidingswijze
Bak de balletjes in olie tot ze goudbruin zijn.
Leg ze dan in een
ovenvaste schaal, schenk er de resterende zure room over en dek het af.
Zet de schaal ca 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Serveertip
Ook lekker als borrelhapje!
Prijatnovo appetita