Aardappel pirozhki (balletjes) met vleesvulling

  • Russisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Aardappelballetjes met een malse vleesvulling, vroeger was dit een lekkernij om van te dromen voor buitenlandse gasten! Zelfs al in het 17de-eeuwse Rusland.

Deel dit recept

Ingrediënten
een paar flinke aardappels
2 eieren
zout

bloem
200 gr. gehakt
1 middelgrote ui
gemalen peper

broodkruimels om te paneren
zonnebloem olie om te bakken
zure
room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Schil de aardappels en rasp ze fijn.
Knijp
het vocht eruit en voeg een ei, zout en wat bloem toe.
Kneed het tot
een deeg.
Maak er grote erwten van en stop er wat vulling in.

Maak de vulling door het gehakt aan te maken met zeer fijn gesnipperde
ui, peper en wat zure room.
Haal de erwten door bloem, dan door het
losgeslagen ei en de broodkruimels.
Laat ze even rusten.

Bereidingswijze

Bak de balletjes in olie tot ze goudbruin zijn.
Leg ze dan in een
ovenvaste schaal, schenk er de resterende zure room over en dek het af.

Zet de schaal ca 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Serveertip

Ook lekker als borrelhapje!
Prijatnovo appetita

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

baboeschka avatar
baboeschka

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten