drumsticks met gembersaus
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Ingrediënten 4 personen
16 kippendrumstickszout,peper ui de molen,
2 eetl olie,
30 gr boter,
2 eetl fijngesnipperde sjalotten,
1 teentje knoflook,fijn gehakt,
1/2 eetl fijngeraspte verse gemberwortel,
1 rode spaanse peper,
21/2 dl gevogeltefond uit een potje,
3 eetl chinese rijstwijn of droge sherry,
1 eetl ketjap manis,
1 eetl donkerbruine basterdsuiker,
2 theel allesbinder,
1 eetl verse koriander,bieslooksprieten.
Benodigdheden
wokBereidingswijze
wrijf de drumsticks in met zout en peper.
verhit de wok en de olie.
bak de drumsticks aan in ca.10 minuten op een niet al te hoog vuur.
neem de sticks ui de wok en verpak ze in alufolie.
voeg boter toe aan de olie,
voeg sjalotten,knoflook,gemberwortel en spaanse peper toe.
voortdurend omscheppen ca. 3min.
voeg 1 dl water,fond en rijstwijn toe.
laat alles 3 min sudderen,
roer sojasaus en bastedsuiker er door.
strooi allesbinder erover en roer de saus krachtig door.
laat de drumsticks enkele minuten meesudderen.
Serveertip
geef er gekookte rijst bij of in olie gebakken eiermie.