1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Foul Medames

Foul Medames

Door: lisafred

  • Mediterraan, Ontbijt
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-05-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kilo gedroogde foul medames-bonen, een nacht geweekt
3-4 teentjes knoflook, fijngehakt
verse peterselie of loriander, fijngehakt
olijfolie
schijfjes citroen
komijnzaad, gekneusd in de vijzel(naar keuze)
paprikapoeder
grof zeezout, gemalen
6- 10 Hamine-eieren(zie elders op deze webpagina)



Egyptische bruine bonenschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bonen zijn dus een nacht geweekt, je kunt eventueel bij een goede Turkse of Marokkaanse kruidenier blikjes Foul Medames kopen.

Bereidingswijze

Laat de bonen uitlekken en spoel ze met koud water. Leg ze in een flinke pan, giet er veel koud water bij en breng de inhoud aan de kook. Laat de bonen in 1,5-2,5 uur gaarkoken(kooktijd is afhankelijk van hoe oud de bonen zijn). Kook de bonen niet tot pap. Zet op tafel kleine bakjes met daarin fijngehakte knoflook, peterselie, olijfolie, schijfjes citroen. Zet ook een klein schaaltje paprikapoeder, een schaaltje komijn en een schaaltje zout.
Vergeet de pepermolens niet, een voor de witte peper en een voor zwarte peper. Leg de eieren op een schaal.
Zet de pan op tafel als de bonen gaar zijn en laat iedereen zichzelf bedienen.

Serveertip

Eerst wordt meestal het ei opgeschept, dan gaan de bonen daaromheen en bovenop komen de kruiden naar smaak.
Vaak prakken de egyptenaren alles een beetje fijn en door elkaar.

Bij gebrek aan foul medames kun je ook kidney bonen gebruiken maar die missen wel de 'aardse' smaak.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lisafred
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top