Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. worteltimbaaltje met zoete tomatensaus

worteltimbaaltje met zoete tomatensaus

Door: johannawilma

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-05-2002

Ingrediënten 4 personen


TIMBAALTJES: 500 gr wortelen, 1 grote ui of 3 sjalotjes, klein kopje geraspte kaas, 3 eieren, zout, peper, peterselie en bieslook (liefst vers), boter of olie. TOMATENSAUS: verse tomaten of pakje/blik tomaten(blokjes, passata...), teentje knoflook, 1 el suiker.


Verder heb je nodig


(steel)pan, 4 grote of 6 kleine cylindervormige glazen, keukenmachine,invetkwastje of keukenpapier.


Onalledaags vegetarisch brunchgerecht, gemaakt van alledaagse ingredienten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wortelen en ui zeer fijnhakken in de Keukenmachine. kaas raspen. eieren klutsen. glazen invetten. peterselie en bieslook hakken.

Bereidingswijze

Wortel-uimengsel in de olie of boter zachtjes laten bakken, niet bruin laten worden. glas water toevoegen en langzaam gaar laten sudderen (minuut of zes). je moet een zachte, consistente massa overhouden. mengen met kruiden, zout en peper, kaas en eieren. in glazen doen. een minuut of zes in de magnetron op vol vermogen laten garen. timbaaltjes zijn goed wanneer het mengsel loslaat van de zijkanten van het glas. Tomatensaus: knoflook zachtjes laten bakken in olie, tomaten en suiker toevoegen. zachtjes laten gaarsudderen. Maak er met de staafmixer een gladde saus van. laten afkoelen of serveren.

Serveertip

Timbaaltjes (warm, koud of lauw) op bordjes storten, tomatensaus er omheen gieten. eten met een knapperig stukje brood en evt wat rucolasla.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johannawilma
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top