worteltimbaaltje met zoete tomatensaus

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-05-2002

onalledaags vegetarisch brunchgerecht, gemaakt van alledaagse ingredienten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
TIMBAALTJES: 500 gr wortelen, 1 grote ui of 3 sjalotjes, klein kopje geraspte kaas, 3 eieren, zout, peper, peterselie en bieslook (liefst vers), boter of olie. TOMATENSAUS: verse tomaten of pakje/blik tomaten(blokjes, passata...), teentje knoflook, 1 el suiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(steel)pan, 4 grote of 6 kleine cylindervormige glazen, keukenmachine,invetkwastje of keukenpapier.

Voorbereiding

wortelen en ui zeer fijnhakken in de keukenmachine. kaas raspen. eieren klutsen. glazen invetten. peterselie en bieslook hakken.

Bereidingswijze

wortel-uimengsel in de olie of boter zachtjes laten bakken, niet bruin laten worden. glas water toevoegen en langzaam gaar laten sudderen (minuut of zes). je moet een zachte, consistente massa overhouden. mengen met kruiden, zout en peper, kaas en eieren. in glazen doen. een minuut of zes in de magnetron op vol vermogen laten garen. timbaaltjes zijn goed wanneer het mengsel loslaat van de zijkanten van het glas. Tomatensaus: knoflook zachtjes laten bakken in olie, tomaten en suiker toevoegen. zachtjes laten gaarsudderen. Maak er met de staafmixer een gladde saus van. laten afkoelen of serveren.

Serveertip

timbaaltjes (warm, koud of lauw) op bordjes storten, tomatensaus er omheen gieten. eten met een knapperig stukje brood en evt wat rucolasla.

Laatste reacties

johannawilma avatar
johannawilma 11-05-2002

Hai Sis! Een echt 5 sterren recept uiteraard! Ik heb het recept geprint en ga het dit weekend maken! Groetjes, Janet

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten