TIMBAALTJES: 500 gr wortelen, 1 grote ui of 3 sjalotjes, klein kopje geraspte kaas, 3 eieren, zout, peper, peterselie en bieslook (liefst vers), boter of olie. TOMATENSAUS: verse tomaten of pakje/blik tomaten(blokjes, passata...), teentje knoflook, 1 el suiker.
(steel)pan, 4 grote of 6 kleine cylindervormige glazen, keukenmachine,invetkwastje of keukenpapier.
Onalledaags vegetarisch brunchgerecht, gemaakt van alledaagse ingredienten.
Wortelen en ui zeer fijnhakken in de keukenmachine. kaas raspen. eieren klutsen. glazen invetten. peterselie en bieslook hakken.
Wortel-uimengsel in de olie of boter zachtjes laten bakken, niet bruin laten worden. glas water toevoegen en langzaam gaar laten sudderen (minuut of zes). je moet een zachte, consistente massa overhouden. mengen met kruiden, zout en peper, kaas en eieren. in glazen doen. een minuut of zes in de magnetron op vol vermogen laten garen. timbaaltjes zijn goed wanneer het mengsel loslaat van de zijkanten van het glas. Tomatensaus: knoflook zachtjes laten bakken in olie, tomaten en suiker toevoegen. zachtjes laten gaarsudderen. Maak er met de staafmixer een gladde saus van. laten afkoelen of serveren.
Timbaaltjes (warm, koud of lauw) op bordjes storten, tomatensaus er omheen gieten. eten met een knapperig stukje brood en evt wat rucolasla.
johannawilma 11-05-2002
Hai Sis!
Een echt 5 sterren recept uiteraard! Ik heb het recept geprint en ga het dit weekend maken!
Groetjes,
Janet