4 bloedsinaasappels
1 grapefruit
4 ronde kleine geitenkaasjes
2 witte boterhammen
4 vellen filodeeg
olijfolie
honing
bieslook
Gemengde sla
lichtzoete sladressing
Borrelglas
oven
Een verrassend kleurrijk voorgerecht dat als begin van een feestelijk diner het spits glansrijk afbijt.
In "De Herbergh van Flielant" begon dit overheerlijk voorgerecht als start voor ons diner.
Druk met het borrelglaasje 4 rondjes brood uit de boterhammen diameter gelijk aan de kaasjes.
Snij vanuit het midden dunne plakjes sinaasappel
snij uit de grapefruit 12 mooie partjes zonder schil.
Zet de oven op ca 180 gr C
Leg op ieder rondje brood een geitekaasje. Drup hierop wat honing en wat geknipte bieslook.
Leg dit in het midden van een plakje filogeeg. Pak de 4 punten van de deeg,trek deze omhoog, en pak het kaasbolletje mooi in. Desnoods bind je de deeg boven het kaasje lichtjes vast. Laat het teveel aan deeg als een "bloem" op het pakje rusten. Zet deze pakjes in de oven en laat in 8 tot 10 minuten gaar worden.
Verdeel de schijfjes sinaasappel tegen de buitenrand van het bord. Verdeel daar 3 partjes grapefruit op.
In het midden leg je een beetje gemengde sla.
met daarop een licht zoete sladressing.
Zodra de kaasjes op temparatuur zijn leg je deze op de sla.
Knijp de restantjes sinaasappel uit boven de schijfjes waardoor deze mooi gaan glimmen.
Kan niet mis en is verrassend kleurrijk
greentea 08-05-2002
Dit lijkt me nu eens heel erg lekker.
Ik ga het zo op mijn andere pagina zetten.
Groetjes van greentea en zizypha