1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Combinatie van kaas en fruit

Combinatie van kaas en fruit

Door: franslukie

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-05-2002

Ingrediënten 4 personen


4 bloedsinaasappels
1 grapefruit
4 ronde kleine geitenkaasjes
2 witte boterhammen
4 vellen filodeeg
olijfolie
honing
bieslook
Gemengde sla
lichtzoete sladressing


Verder heb je nodig


Borrelglas
oven


Een verrassend kleurrijk voorgerecht dat als begin van een feestelijk diner het spits glansrijk afbijt.
In "De Herbergh van Flielant" begon dit overheerlijk voorgerecht als start voor ons diner.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Druk met het borrelglaasje 4 rondjes brood uit de boterhammen diameter gelijk aan de kaasjes.
Snij vanuit het midden dunne plakjes sinaasappel
snij uit de grapefruit 12 mooie partjes zonder schil.
Zet de oven op ca 180 gr C

Bereidingswijze

Leg op ieder rondje brood een geitekaasje. Drup hierop wat honing en wat geknipte bieslook.
Leg dit in het midden van een plakje filogeeg. Pak de 4 punten van de deeg,trek deze omhoog, en pak het kaasbolletje mooi in. Desnoods bind je de deeg boven het kaasje lichtjes vast. Laat het teveel aan deeg als een "bloem" op het pakje rusten. Zet deze pakjes in de oven en laat in 8 tot 10 minuten gaar worden.

Serveertip

Verdeel de schijfjes sinaasappel tegen de buitenrand van het bord. Verdeel daar 3 partjes grapefruit op.
In het midden leg je een beetje gemengde sla.
met daarop een licht zoete sladressing.
Zodra de kaasjes op temparatuur zijn leg je deze op de sla.
Knijp de restantjes sinaasappel uit boven de schijfjes waardoor deze mooi gaan glimmen.

Kan niet mis en is verrassend kleurrijk



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van franslukie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top