1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Asperges met Bearnaisesaus

Asperges met Bearnaisesaus

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-05-2002

Ingrediënten 4 personen


2 kg asperges
20 gr zout
1 dl water
1 dl dragonazijn
3 sjalotjes
6 peperkorrels
2 laurierblaadjes
3 eieren
175 gr boter
1 el dragon
1 el kervel
Zout
Cayennepeper
Worcestershiresaus



Kan ook als bijgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bearnaisesaus is een saus uit de klassieke Franse keuken en genoemd naar de streek Be'arn in Zuid-Frankrijk
Ze is afgeleid van de Hollandse saus en wordt als basissaus voor tal van andere sausen gebruikt
Maak de sjalotjes schoon en hak ze zeer fijn
Maak ook de dragon en de kervel schoon en hak die fijn
Kneus de peperkorrels
Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept
Breng het water met de dragonazijn aan de kook en voeg er de fijngehakte sjalotjes, de laurierblaadjes en de gekneusde peperkorrels aan toe
Laat de inhoud tot de helt inkoken
Terwijl de asperges staan te garen kan de bearnaisesaus verder afgemaakt worden
De ingekookte vloeistof zeven en tot circa 70 graden af laten koelen
De eieren splitsen en de dooiers bij de vloeistof voegen
Zet de sauspan in een grotere pan met heet water (au bain marie) en klop tot de vloeistof bindt
Smelt de boter en voeg die in een dun straaltje schenkend, langzaam en onder voortdurend roeren toe
Roer er de fijngehakte kervel en dragon door en breng de saus op smaak met wat zout, cayennepeper en een paar druppeltjes Worcestershiresaus
Haal de gare asperges uit het kooknat, laat ze even uitlekken en verdeel ze over de borden
Schep een paar lepeltjes van de saus over het midden van de asperges en geef de rest van de saus in een sauskommetje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aspergekokertje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aspergekokertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top