Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Kip uit catalonie

Kip uit catalonie

Door: marjorana

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kip van 1 1/2 kilo, zout, versgemalen peper, 6 el. olijfolie, 2 in ringen gesneden uien, 3 grote tenen fijngesneden knoflook, 3 rode paprika's in ringen, 1 kleine zucchini in plakken, 4 tomaten (ontveld en ontpit), 200 gr. champignons in plakjes, 150 gr. gerookte ham in stukjes, 12 olijven zonder pit


Verder heb je nodig


Een cazuela ( = een schaal van vuurvast aardewerk)


Recept uit een lokale krant. Dit recept schijnt een van de lievelingsgerechten te zijn van El Caudillo, de omstreden generaal Franco te zijn geweest.
De spaanse provincie Catalonie munt uit in vindingrijkheid waar het kruiden betreft. Wat wil je ook van een landstreek waar in de lente de geur van muntkruid waart en waar de kip culinair in hoog aanzien staat. Het is goed toeven in het Catalaanse land, waar zon en zee bepalend zijn voor het welbevinden. Johan Cruyff woont er, Salvador Dali leefde en werkte er.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De kip ontvellen, in stukken snijden en de delen in de 3 el. olijfolie rondom bruin bakken. Zouten en peperen en warm houden. IN de cazuela in de rest van de olie de uien en de paprika al roerend 8 min. bakken op niet te hoog vuur. Zucchini toevoegen en even laten meebakken. Dan de champignons, de ham en de tomaten (in stukjes) toevoegen en op hoog vuur laten pruttelen tot de saus is ingedikt. Daar de kip bij voegen, afdekken met aluminiumfolie en 20 min. op laag vuur smoren. Op het laatst de olijven toevoegen en direct serveren.

Serveertip

Grof bruin boord en een malse salade bij serveren. Wijntip: een niet te zware, rode Crianza.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjorana
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top