Rosbief met bamboescheuten
- Chinees, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
maar ook met peultjes
Ingrediënten
Bereidingstijd is inclusief de tijd voor marineren.500 gr rosbief
1 eetl sojasaus
1 eetl droge sherry
1 ei
1 theel maizena
zout
vers gemalen peper
6 gedroogde Chinese
paddenstoelen
1 blikje bamboescheuten
stukje verse gember
2
tenen knoflook
1/2 rood pepertje
100 gr peultjes
sesamolie
1/2 l plantaardige olie om in te frituren en te roerbakken
Voorbereiding
Snij het vlees in dunne reepjes (6 cm lang, 1/2 cm dik).
Doe de
reepjes vlees in een schaal.
Maak een marinade van de sojasaus, de
sherry, het ei, de maizena, wat zout en vers gemalen peper.
Meng de
marinade door de reepjes vlees, laat het ca 1 uur intrekken.
Week de
paddenstoelen 20 minuten in heet water.
Laat ze uitlekken, snij de
harde stelen weg.
Snij de paddestoelen in reepjes.
Snij de
bamboescheuten in reepjes.
Hak de gember, de knoflook en het
pepertje fijn.
Bereidingswijze
Verwarm de olie in de wok en bak de reepjes vlees goudbruin.
Laat
ze op een stuk keukenpapier uitlekken.
Giet de olie uit de wok, maar
laat ca 3 eetlepels olie in de wok achter.
Roerbak hierin de reepjes
bamboescheuten, paddenstoelen, de gehakte gember, knoflook en peultjes
een paar minuten (beetgaar), besprenkel het met wat sesamolie.
Maak
op smaak met wat zout.
Voeg het gebakken vlees toe en roerbak dat
nog ca 2 minuten mee.
Serveertip
Serveer direct.
Lekker met gekookte rijst of mie.
De rosbief
kan worden vervangen door reepjes varkensvlees of kip.
Eet smakelijk