Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Capirotada

Capirotada

Door: reve51

  • Mexicaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-04-2002

Ingrediënten 6 personen


3/4 l water250 gr bruine suiker1 pijpje kaneel1 kruidnagel
1/2 theel gemalen nootmuskaat1 (oud) witbrood2 eetl boter
125 gr walnoten en/of amandelen125 gr rozijnen2 - 3 zoetzure
appels250 gr geraspte (jong belegen) kaas2 1/2 dl room



Broodpudding uit Mexico, met een zeer aparte combinatie van ingredienten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op de laagste stand.Snij de korstjes van de sneetjes
brood.Snij de sneetjes brood in 4 cm grote blokjes.Leg de
broodblokjes op een bakplaat.Laat ze in het midden van een matig
voorverwarmde oven geheel droog worden.
Breng het water in de pan aan de kook.Voeg de suiker, de boter, het
kruidnageltje, de nootmuskaat en het kaneelpijpje toe.Breng aan de
kook en laat het op een niet al te hoge warmtebron inkoken tot een
stroperige saus.Laat de saus afkoelen en verwijder de kruidnagel en
het kaneelpijpje.

Bereidingswijze

Hak de noten fijn.Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij
van de appel plakjes.Verwarm de oven voor op 180 graden.Vet een
ovenschaal dik in met de boter.Doe hierin laag na laag: broodblokjes,
fijngehakte noten, plakjes appel en geraspte kaas.Sluit af met een
laag broodblokjes.Schenk er de suikersaus over.Bak het ca 30
minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertip

Serveer de broodpudding warm of koud, gegarneerd met opgeklopte room.
Eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top