Capirotada

  • Mexicaans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-04-2002

Broodpudding uit Mexico, met een zeer aparte combinatie van ingredienten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3/4 l water
250 gr bruine suiker
1 pijpje kaneel
1 kruidnagel

1/2 theel gemalen nootmuskaat
1 (oud) witbrood
2 eetl boter

125 gr walnoten en/of amandelen
125 gr rozijnen
2 - 3 zoetzure
appels
250 gr geraspte (jong belegen) kaas
2 1/2 dl room
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven op de laagste stand.
Snij de korstjes van de sneetjes
brood.
Snij de sneetjes brood in 4 cm grote blokjes.
Leg de
broodblokjes op een bakplaat.
Laat ze in het midden van een matig
voorverwarmde oven geheel droog worden.

Breng het water in de pan aan de kook.
Voeg de suiker, de boter, het
kruidnageltje, de nootmuskaat en het kaneelpijpje toe.
Breng aan de
kook en laat het op een niet al te hoge warmtebron inkoken tot een
stroperige saus.
Laat de saus afkoelen en verwijder de kruidnagel en
het kaneelpijpje.

Bereidingswijze

Hak de noten fijn.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij
van de appel plakjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een
ovenschaal dik in met de boter.
Doe hierin laag na laag: broodblokjes,
fijngehakte noten, plakjes appel en geraspte kaas.
Sluit af met een
laag broodblokjes.
Schenk er de suikersaus over.
Bak het ca 30
minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertip

Serveer de broodpudding warm of koud, gegarneerd met opgeklopte room.

Eet smakelijk

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten