Broodpudding uit Mexico, met een zeer aparte combinatie van ingredienten.
Verwarm de oven op de laagste stand.Snij de korstjes van de sneetjes
brood.Snij de sneetjes brood in 4 cm grote blokjes.Leg de
broodblokjes op een bakplaat.Laat ze in het midden van een matig
voorverwarmde oven geheel droog worden.
Breng het water in de pan aan de kook.Voeg de suiker, de boter, het
kruidnageltje, de nootmuskaat en het kaneelpijpje toe.Breng aan de
kook en laat het op een niet al te hoge warmtebron inkoken tot een
stroperige saus.Laat de saus afkoelen en verwijder de kruidnagel en
het kaneelpijpje.
Hak de noten fijn.Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij
van de appel plakjes.Verwarm de oven voor op 180 graden.Vet een
ovenschaal dik in met de boter.Doe hierin laag na laag: broodblokjes,
fijngehakte noten, plakjes appel en geraspte kaas.Sluit af met een
laag broodblokjes.Schenk er de suikersaus over.Bak het ca 30
minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Serveer de broodpudding warm of koud, gegarneerd met opgeklopte room.
Eet smakelijk