Pompoensoep met kip

  • Japans, Voorgerecht
  • 30-60 min.

De pompoensoep met kip wordt naar een Japans voorbeeld samengesteld. De soep kan in de uitgeholde pompoen worden opgediend. De hoeveelheid soep die gemaakt moet worden, hangt niet alleen af van het aantal gasten aan uw tafel, maar wordt ook bepaald door de omvang van de pompoen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 pompoen, ca. 3 kilo; 3 liter kippenbouillon; 300 gram gaar kippenvlees; 3 eetlepels mirin of droge sherry (fino); 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker; 3 eetlepels Japanse sojasaus (kikkoman); zout; witte peper uit de molen; 3 eetlepels fijngesneden (Chinese) bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan met dikke bodem; mes; lepel; doek; staafmixer; groot rond bord of schaal; kommen of diepe borden

Voorbereiding

Snijd van de pompoen een flink kapje af. Neem de pitten en draden uit de pompoen weg. Schep de pompoen daarna met een lepel leeg. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Spoel de uitgeholde pompoen en het kapje onder stromend koud water af. Laat de pompoen omgekeerd op een doek uitlekken.

Bereidingswijze

Leg de pompoenstukjes in een pan met dikke bodem. Voeg de helft van de bouillon, mirin of sherry, suiker en sojasaus toe. Laat alles 35-40 minuten zachtjes koken. Maak er daarna met behulp van een staafmixer een fijne pureesoep van. Roer de rest van de bouillon erdoor. Laat de soep enkele minuten zachtjes koken. Snijd het kippenvlees in stukjes en schep ze door de soep. Voeg naar eigen smaak en inzicht eventueel nog wat zout en/of peper aan de soep toe. Zet intussen de uitgeholde pompoen en het kapje 10 minuten in een tot 180 graden voorverwarmde oven.

Serveertip

Presentatie: plaats de warme pompoen op een met een servet bekleed groot rond bord of schaal. Schenk de soep in de pompoen. Strooi er bieslook over. Plaats het kapje schuin op de pompoen. Schep de soep aan tafel in voorverwarmde kommen of diepe borden.


Tip: in Japan gebruikt men dashi (Japanse visbouillon-eventueel van tabletten) in plaats van kippenbouillon en voegt men stukjes gerookte krab (of surimi) kreeft of garnalen in plaats van het kippenvlees aan de soep toe.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten