Gevulde eieren

  • Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-04-2002

Drie smakelijke gevulde eieren. Kijk ook bij gevulde eieren 1.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
PESTO-EIEREN MET SPEK: 6 eieren nr.4 of 5, 1 1/2 eetl. pesto, 2 eetl. olie, 2 eetl. gemalen
parmezaanse kaas, zwarte peper, 4 plakjes ontbijtspek, 4 blaadjes basilicum


MOSTERD-EIEREN MET GROENE KRUIDEN: 6 eieren nr.4 of 5, 3 takjes peterselie, 1/2 zakje verse
bieslook(a 25gr.), 1/2 theel. tijm, 1 eetl. zaanse mosterd, 2 eetl. mayonaise, zout, zwarte
peper, 3 kerstomaatjes


CURRY-EIEREN MET KORIANDER: 6 eieren nr.4 of 5, 1 kleine ui, 1 eetl. olie, 1 teentje
knoflook, 1 1/2 theel. chilipoeder, 1 1/2 theel. gemalen koriander, 1/4 theel. gemalen
komijn (djinten), 2 theel. citroensap, 1 eetl. tomatenketchup, 4 eetl. volle yoghurt,
zout, peper, 4 takjes koriander (of 2 takjes peterselie)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Spuitzak met wijde kartelmond.

Bereidingswijze

PESTO-EIEREN MET SPEK: Eieren bereiden volgens basisrecept. Pesto, olie en kaas door
dooiermengsel roeren. Op smaak brengen met peper. Mengsel overdoen in spuitzak en tot
gebruik in koelkast leggen. Spek in dunne reepjes snijden. In droge koekepan reepjes spek al
omscheppend in ca. 3 minuten bruin en knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken.
Basilicum in reepjes snijden. Eieren vullen volgens basisrecept en garneren met reepjes spek
en basilicum.



MOSTERD-EIEREN MET GROENE KRUIDEN: Eieren bereiden volgens basisrecept. In kopje peterselie
en helft van bieslook fijnknippen. Fijngeknipte kruiden, tijm, mosterd en mayonaise door
dooiermengsel roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel overdoen in spuitzak en
tot gebruik in koelkast leggen. Kerstomaatjes wassen en in vieren snijden. Rest van bieslook
in stukjes van ca. 2 cm. snijden. Eieren vullen volgens basisrecept en garneren met partje
kerstomaat en bieslook.



CURRY-EIEREN MET KORIANDER: Eieren bereiden volgens basisrecept. Ui pellen en raspen. In pan
olie verhitten en ui ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Chilipoeder, gemalen koriander en komijn toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes meebakken.
Citroensap, tomatenketchup en yoghurt erdoor roeren en ca. 2 minuten zachtjes meewarmen,
niet laten koken. Curry laten afkoelen tot lauwwarm en door dooiermengsel roeren. Op smaak
brengen met zout en peper. Eieren vullen volgens basisrecept en garneren met toefjes
koriander (of peterselie).



Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tajmahal avatar
tajmahal 21-11-2009

ik heb de eieren met de pesto gemaakt als amuse,iedereen vond het heerlijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten