kletskoppen met gember

  • Nederlands,
  • 20-30 min.

ongeveer 15 stuks, heel anders dan anders

Deel dit recept

Ingrediënten
50 gr bloem, 1/2 theelepel gemberpoeder, 50 gr becel voor bkoken, bakken en braden, 2 eetl stroop, 1 el slagroom, 1 eetl gembernat, 4 eetl fijngehakte gember, eventueel sesamzaadjes of gehakte pinda's, 2 eetl suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, bakpapier

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 180C.

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het gemberpoeder boven een kom. Roer er de Becel door, de suiker en de stroop, het gembernat en de slagroom. Voeg tenslotte de bloem, de bakgember en de pinda's of de sesamzaadjes toe. Roer het tot een mooi glad beslag, verdeel in ongeveer 15 porties over twee met bakpapier beklede bakplaten.
bak gaar in ongeveer 15 minuten.
ze worden pas hard als ze helemaal afgekoeld zijn.

Serveertip

als je de koekjes over de steel van een houten pollepel hangt, worden het leuke ronde koekjes voor bij een ijsdessert.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

smulmi avatar
smulmi

Doorsturen

Home Recepten