Haringsalade met zure roomsaus
- Buffet
- 10-20 min.
- Geplaatst op 29-04-2002
Het is weer tijd voor Nieuwe Haring!
Voorbereiding
Maak de haringen schoon, verwijder zoveel mogelijk graatjes.
Snijd ze
in stukken van 2 a 3 centimeter.
Leg de haringen in een, liefst
Keulse, pot.
De ui schoonmaken en in dunne ringen snijden
Verdeel de uiringen over
de haring.
Snijd de augurken in plakjes.
Verdeel ook de plakjes
augurk, de kappertjes en het laurierblad over de haring.
Schil de
appel, snijd hem in kleine blokjes en strooi het ook in de pot.
Bereidingswijze
Meng de mayonaise met de room, schep er de gehakte dille door en giet
dat over de ingredienten in de pot.
Laat het minstens 3 uur intrekken.
Schep het af en toe even om.
Serveertip
Lekker met brood bij de lunch of stokbrood tijdens een gezellig avondje
of buffet.
Eet smakelijk!
Laatste reacties
te gek maar wel lekker