tete de veau

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-04-2002

Kalfskop. Dat ingredient mag eigenlijk niet ontbreken in tete de veau. Maar zo'n hoofd is niet meer te krijgen, dus gebruiken we kalfstong en kalfsvlees.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo doorregen kalfsvlees,1kalfstong,kalfsbotten*zout*1 ui*1 wortel*wat tijm*foelie*1 laurierblad*peperkorrels*5 kruidnagels*1 blikje tomatenpuree*scheutje azijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kilo doorregen kalfsvlees, kalfstong en kalfbotten in koud water (zodanig dat het net onder water staat) opzetten met zout, 1 ui, 1 wortel, wat tijm, foelie, laurierblad, peperkorrels en kruidnagel. Vlees gaar koken.

Vel van ton halen en alle vlees in blokjes snijden. Kookvocht van vlees zeven en zonodig inkoken. Het vocht moet zelf geleren. (Controleren door beetje vocht koel weg te zetten). Vlees terug in kookvocht.

Tomatenpuree en scheutje azijn of witte wijn toevoegen en flink doorwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Tete de veau in bakjes vullen. Schijfjes gekookt ei en augurken erop leggen. Afkoelen en laten opstijven.

Als warm gerecht: bloem aanmaken met beetje koud water en met kookvocht binden. Eieren en augurk apart erbij serveren.

Laatste reacties

mia49 avatar
mia49 14-05-2002

Hoi Eus, Ik heb een recept met dezelfde naam ooit lang geleden van mijn Limburgse schoonzus gekregen(Vilt), maar was het kwijt. Ik had het idee dat er andere ingredienten inzaten, maar ga dit recept beslist proberen. Mia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten