1. Home
  2. Recepten
  3. tete de veau

tete de veau

Door: eus_sjoen_mestreech

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-04-2002

Ingrediënten


1 kilo doorregen kalfsvlees,1kalfstong,kalfsbotten*zout*1 ui*1 wortel*wat tijm*foelie*1 laurierblad*peperkorrels*5 kruidnagels*1 blikje tomatenpuree*scheutje azijn



Kalfskop. Dat ingredient mag eigenlijk niet ontbreken in tete de veau. Maar zo'n hoofd is niet meer te krijgen, dus gebruiken we kalfstong en kalfsvlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kilo doorregen kalfsvlees, kalfstong en kalfbotten in koud water (zodanig dat het net onder water staat) opzetten met zout, 1 ui, 1 wortel, wat tijm, foelie, laurierblad, peperkorrels en kruidnagel. Vlees gaar koken.

Vel van ton halen en alle vlees in blokjes snijden. Kookvocht van vlees zeven en zonodig inkoken. Het vocht moet zelf geleren. (Controleren door beetje vocht koel weg te zetten). Vlees terug in kookvocht.

Tomatenpuree en scheutje azijn of witte wijn toevoegen en flink doorwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Tete de veau in bakjes vullen. Schijfjes gekookt ei en augurken erop leggen. Afkoelen en laten opstijven.

Als warm gerecht: bloem aanmaken met beetje koud water en met kookvocht binden. Eieren en augurk apart erbij serveren.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eus_sjoen_mestreech
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top