Gehakt ovenschotel

  • Slanke keuken,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 aubergine
1 courgette
3 paprika's
1 grote ui
4 knoflookteentjes
zout versgemalen peper
500 gram rundergehakt
1 el. paprikapoeder
1 blik (ca. 400 gram) tomatenblokjes
2 eieren
1/8 liter (demi) creme fraice
50 gram. geraspte 20 kaas
3 el. eventueel gesnipperde peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon:snijd de aubergine in blokjes van ca. 1? cm. en de paprika's in stukjes.
Snipper de ui en de knoflookteentjes.
Verhit 2 el. olie in een wok, voeg de groenten toe en roerbak het geheel ca. 6 mininuten.
Breng de groenten op smaak met zout en peper en schep ze in een lage ovenschaal.
Verhit de rest van de olie in (dezelfde) pan en roerbak het gehakt rul.
Bestrooi het gehakt met de paprikapoeder.
Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de tomatenblokjes met het vocht erdoor.
Schep het gehaktmengsel over de groenten in de ovenschaal.
Klop de eieren los en meng de creme fraice en de helft van de kaas erdoor.
Lepel het ei-roommengsel over het gehakt en strooi de rest van de kaas erover.
Verwarm de oven voor op 180c.
Laat het gerecht in het midden van de oven en in ca. 30 min. goudbruin en gaar worden.
Bestrooi de schotel eventueel met peterselie.
Erg lekker met turks brood

Serveertip

WW points per persoon= 7

Laatste reacties

davandervelden avatar
davandervelden 03-06-2009

Bedankt voor het recept. Ik ga het vanavond proberen!

teetrop avatar
teetrop 17-10-2008

werd hier erg lekker gevonden, en nog slank ook wat wil een mens nog meer!

nvwinsberghe avatar
nvwinsberghe 04-08-2005

Dit smaakte heel goed! Lekker met al die groentjes! Bedankt voor de lekkere maaltijd! Natascha

gastmama avatar
gastmama 03-09-2002

Zalig!!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten