1. Home
  2. Recepten
  3. Compote van pruimen en abrikozen

Compote van pruimen en abrikozen

  •  , Ontbijt
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gr pruimen, ontpit en gehalveerd,
500 gr abrikozen, ontpit en gehalveerd,
125 gr lichtbruine basterdsuiker



Maak een compote van fruit, bewaar deze in de koelkast en schep er elke ochtend wat van in een kom muesli

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg het fruit in een vuurvaste schaal, sprenkel er suiker over en voeg 200 ml water toe. Dek de schaal af en zet hem 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 graden, totdat het fruit zacht is geworden en het sap stroperig.

Serveertip

Als je van specerijen houdt kun je 1/2 theel. gemengde specerijen, gemalen kaneel of versgeraspte nootmuskaat erdoor roeren. Eventueel wat vanille-essence of de geraspte schil van een sinaasappel of citroen toevoegen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_ontbijttafel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_ontbijttafel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top