1. Home
  2. Recepten
  3. Gekookte eieren met soldaatjes

Gekookte eieren met soldaatjes

  •  , Ontbijt
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-04-2002

Ingrediënten 4 personen


4 scharreleieren, op kamertemperatuur,
4 sneden brood,
ongezouten boter,
zeezout en versgemalen peper



Dit heerlijke en eenvoedige ontbijt is elke keer weer een groot succes. De truc is de eieren precies lang genoeg te koken en ze dan snel op te dienen met dikke beboterde toast(de 'soldaatjes') om erin te dopen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vul een kleine steelpan met water en verwarm deze tot het water bijna kookt. Doe de eieren een voor een met een lepel in het water en laat ze 3-4 min. (zachtgekookt), 5-6 min. (halfgekookt) of 8-9 min. (hardgekookt) zachtjes koken.
Rooster intussen het brood, smeer er boter op en snijd van elke snee 4-5 soldaatjes. Dien de eieren en toast op met op de rand van het bord wat zeezout en versgemalen peper. Doop de soldaatjes in het ei en smullen maar!

Serveertip

Bron: Eet drink en geniet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_ontbijttafel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_ontbijttafel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top