1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. Aardappelgratin

Aardappelgratin

Door: pennyw

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2002

Ingrediënten 2 personen


600 gram aardappelen
1 dl slankroom
1 teen knoflook
100 gram (geraspte) kaas
gedroogde kruiden
peper
zout



Na veel experimenteren is dit de lekkerste

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Pel de knoflook. Rasp eventueel de kaas

Bereidingswijze

Kook de aardappelen en het teentje knoflook in de slankroom gedurende 8 minuten. Verwarm intussen de oven voor op 200C. Schep een laagje aardapelschijfjes in een Ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en gedroogde kruiden naar keuze (basilicum, majoraan, oregano, tijm of gemengde Italiaanse kruiden). Daaroverheen een laagje geraspte kaas. Herhaal dit tot de aardappelen op zijn. Giet eventueel nog wat van de room over de aardappelen. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pennyw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top