Karbonade uit de oven
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 2 personen
* 2 karbonades
* 400 gram geschilde aardappelen
* 2 rode paprika's
* 4 tomaten
* 1 ui
* 200 gram champignons
* olijfolie
* 2 eetlepels basilicum
* 4 eetlepels hollandse mosterd
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bereidingswijze
Smeer de karbonaden aan weerszijde dik in met de mosterd.
Neem een kleine braadslede,vet de bodem in met 2 eetlepels olijfolie.
Snij de ui en paprika in repen leg deze op de bodem van de braadschaal. Leg hier de hele afgeborstelde champignons op. Snij de aardappels in fritesvorm en verdeel ze over de braadschaal.Leg hier de karbonaden bovenop.Snij de tomaten in plakken en leg ze op het vlees Strooi hier de basilicum overheen en besprenkel met olijfolie. Sluit de braadschaal met aluminiumfolie af en plaats de schaal 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveertip
Geef er een frisse groene salade bij en een lekker glas wijn.