1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Quiche
  6. mini quiche provencale

mini quiche provencale

Door: kiki

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2002

Ingrediënten 4 personen


Bladerdeeg, pesto, zongedroogde tomaatjes in olie, mozzarella, pijnboompitten.


Verder heb je nodig


4 kleine gebaksvormpjes


Een heerlijk voorgerecht, snel te maken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak zelf je bladerdeeg of koop het kant en klaar.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vormpjes lichtjes in met wat olie (olijfolie), rol het bladerdeeg uit en deel het in vieren. Bekleed hiermee de bakvormpjes (bladerdeeg wat je over hebt niet wegdoen!). Prik op een aantal plaatsen gaatjes in de bodem. Smeer een laagje pesto over de bodem. Haal de tomaatjes uit de olie en dep ze droog met wat keukenpapier. Snijd ze vervolgens in dunne reepjes en bedek de pesto ermee. Hierop leg je een plakje mozzarella. Duw de pinboompitjes lichtjes in de mozzarella. Maak van het overgebleven bladerdeeg smalle reepjes en leg deze als een rooster over je quiche. Bovenkant reepjes met een beetje water vochtig maken.Bedek de quiches met alluminiumfolie en zet ze in de oven. 20 minuten laten bakken. Dan folie eraf en nog 10 minuten bruin laten worden.

Serveertip

Heerlijk op een bedje van roquettesla (langwerpige blaadjes met een nootachtige smaak). Strooi er nog wat licht geroosterde pijnboompitjes over.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kiki
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top